Geen producten (0)

Honing

Honing is een echt onderkend culinair product van Moeder Natuur: de echte smaak van honing is zo onbekend! Commerciële honing wordt dikwijls mismeesterd door  honingen van allerlei locaties te mengen wat resulteert in een generieke smaak. 

Amielo heeft op zeer veel plaatsen kasten staan en mengt haar honing nooit. De smaak van de honing van elke locatie is uniek en afhankelijk van de bloemen en bomen die er bloeien. Alle Amielohoning is “rauwe” honing, enkel van onze eigen bijenvolkeren: alleen maar gezeefd (en niet gefilterd) en nooit verhit. Op die manier smaakt de honing identiek alsof men in de zomer met de vinger rechtstreeks uit de kast zou proeven...

Kristallisatie van honing

Alle honing is bij aanvang vloeibaar en zal steeds uitkristalliseren. De tijd dat de honing vloeibaar blijft, is afhankelijk van de planten waarop de bijen gevlogen hebben. Honing die natuurlijk uitkristalliseert zal grotere kristallen bevatten dan honing die uitgekristalliseerd wordt om een bijvoorbeeld en crèmehoning te verkrijgen. Maar door het geforceerd uitkristalliseren verliest men ook zeer veel smaak- en geurtoetsen. Ook in een bijenkast zal de honing uitkristalliseren. Als de bijen in de winter de vaste honing willen opeten, zullen ze deze eerst opwarmen tot ongeveer 36°C waardoor deze terug vloeibaar wordt. Tot deze temperatuur zal de honing niets van haar krachtige kenmerken verliezen. Als je dus honing in de thee doet, best even wachten tot je thee kan drinken. Wil je vloeibare honing langer vloeibaar houden? Bewaar de pot in de diepvries, hierdoor zal het kristallisatieproces heel veel trager gaan en de honing lang vloeibaar blijven.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook